Strata sa slaninom

Strata - slojevito rješenje za višak jaja i staroga kruha
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 394

Potrebno vam je

  • maslac, slani
  • 250 g kruh pšenični, bijeli
  • 125 g slanina suha, masna
  • 1.50 šalica gouda punomasni
  • 0.33 šalica špinat
  • 5 kom jaje kokošje
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 šalica pasirana rajčica (passata)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Premažite maslacem posudu za pečenje.
  2. Odrežite okrajke kruha, izrežite ga na 16 kriški i složite u posudu. Popržite slaninu, namrvite je i pospite po kruhu. Na vrh stavite ribani sir i nasjeckani špinat.
  3. U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, umak te sol i papar. Smjesom prelijte kruh i pritisnite vilicom da se bolje upije. Pustite da odstoji 15 minuta.
  4. Zagrijte pećnicu na 180°c i pecite oko 35 minuta. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr