gastro postao
                                            
                                        
                                    Strata - slojevito rješenje za višak jaja i staroga kruha
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 394
Potrebno vam je
- maslac, slani
 - 250 g kruh pšenični, bijeli
 - 125 g slanina suha, masna
 - 1.50 šalica gouda punomasni
 - 0.33 šalica špinat
 - 5 kom jaje kokošje
 - 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 2 šalica pasirana rajčica (passata)
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Premažite maslacem posudu za pečenje.
 - Odrežite okrajke kruha, izrežite ga na 16 kriški i složite u posudu. Popržite slaninu, namrvite je i pospite po kruhu. Na vrh stavite ribani sir i nasjeckani špinat.
 - U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, umak te sol i papar. Smjesom prelijte kruh i pritisnite vilicom da se bolje upije. Pustite da odstoji 15 minuta.
 - Zagrijte pećnicu na 180°c i pecite oko 35 minuta. Poslužite toplo.
 
Izvor Skuhatćute