gastro postao
Strata - slojevito rješenje za višak jaja i staroga kruha
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 394
Potrebno vam je
- maslac, slani
- 250 g kruh pšenični, bijeli
- 125 g slanina suha, masna
- 1.50 šalica gouda punomasni
- 0.33 šalica špinat
- 5 kom jaje kokošje
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 šalica pasirana rajčica (passata)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Premažite maslacem posudu za pečenje.
- Odrežite okrajke kruha, izrežite ga na 16 kriški i složite u posudu. Popržite slaninu, namrvite je i pospite po kruhu. Na vrh stavite ribani sir i nasjeckani špinat.
- U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, umak te sol i papar. Smjesom prelijte kruh i pritisnite vilicom da se bolje upije. Pustite da odstoji 15 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180°c i pecite oko 35 minuta. Poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute