Stromboli: Ostaci pečenja postaju slasna štruca

Thinkstock
Ova punjena štruca bit će najslasniji način da iskoristite ostatke pečenja
Vidi originalni članak

Iako zvuči talijanski, ova punjena štruca kruha zapravo potječe iz Amerike gdje je naprosto obožavaju. Odličan je način da potrošite ostatke od pečenja u kombinaciji s finim sirevima. Stromboli možete puniti i različitim narescima, pršutom ili domaćom šunkom. Jednostavno je – razvaljaj, napuni, zarolaj, ispeci!

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 100 g šunke, pršuta ili ostaci pečenja
  • 100 g različitih sireva
  • 1 bjelanjak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Tijesto za pizzu razvaljajte u pravokutnik.
  2. Koristite li ostatke mesa od pečenja, nasjeckajte ih na manje komade.
  3. Rasporedite mesne dodatke po tijestu, pospite sirom, soli i paprom.
  4. Zarolajte.
  5. Presavinite krajeve kako nadjev ne bi ispadao.
  6. Premažite bjelanjkom.
  7. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprimi boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr