Strozzapreti s umakom od lososa i vrhnja

Isprobajte ovu božanstvenu kombinaciju tjestenine i ukusnog umaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 500

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina bez jaja
  • sol
  • 1 vezica mješavina suhih začina
  • 1 žlica maslac, slani
  • 250 g vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica limunov sok
  • 400 g dimljeni losos
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Strozzaprete tjesteninu skuhati u slanoj vodi prema uputama za uporabu.
  2. U međuvremenu začinsko bilje oprati, posušiti i odvojiti listove od peteljki. Nekoliko listova odložiti za ukrašavanje a ostatak narezati na tanke rezance.
  3. Na tavi zagrijati maslac. Rezance začinskog bilja kratko pirjati. Dodati vrhnje i limunov sok i sve pirjati oko 4 minute.
  4. Losos narezati na prutiće i kratko zagrijati u umaku. Posoliti i popapriti.

Isprobajte ovu božanstvenu kombinaciju tjestenine i ukusnog umaka

Posjeti Gastro.hr