gastro postao
Isprobajte ovu božanstvenu kombinaciju tjestenine i ukusnog umaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 500
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina bez jaja
- sol
- 1 vezica mješavina suhih začina
- 1 žlica maslac, slani
- 250 g vrhnje za kuhanje
- 2 žlica limunov sok
- 400 g dimljeni losos
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Strozzaprete tjesteninu skuhati u slanoj vodi prema uputama za uporabu.
- U međuvremenu začinsko bilje oprati, posušiti i odvojiti listove od peteljki. Nekoliko listova odložiti za ukrašavanje a ostatak narezati na tanke rezance.
- Na tavi zagrijati maslac. Rezance začinskog bilja kratko pirjati. Dodati vrhnje i limunov sok i sve pirjati oko 4 minute.
- Losos narezati na prutiće i kratko zagrijati u umaku. Posoliti i popapriti.
Isprobajte ovu božanstvenu kombinaciju tjestenine i ukusnog umaka