Šunka u tijestu

Tradicionalni uskrsni način pripreme šunke sastavni je dio svakog blagdanskog stola
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 533

Potrebno vam je

  • 500 g kuhana šunka
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl voda
  • sol
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Umijesite tijesto za kruh i ostavite ga da se neko vrijeme diže.
  2. Razvaljajte ga valjkom i umotajte šunku. Kad ste umotali šunku površinu tijesta ukrasite ostatkom tijesta i premažite tučenim jajetom.
  3. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.

Tradicionalni uskrsni način pripreme šunke sastavni je dio svakog blagdanskog stola

Posjeti Gastro.hr