Švicarska pita

Krumpir u najslasnijem ruhu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 211

Potrebno vam je

  • 700 g krumpir, zreli
  • 0.50 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 30 g maslac, slani

Priprema

  1. Ogulite krumpir i naribajte ga na krupnom ribežu. Istisnite višak tekućine i osušite krumpir papirnatim ubrusima te pospite solju i paprom.
  2. Zagrijte ulje i pola maslaca u tavi debelog dna. Pristavite krumpir i čvrsto ga pritisnite. Pecite ga, bez miješanja, na laganoj vatri 20 minuta dok krumpir ne potamni i ne postane hrskav s donje strane. Prebacite ga na tanjur i držite na toplom.
  3. Zagrijte ostatak maslaca na tavi. Kada se rastopi vratite pitu od krumpira u tavu tako da pečena strana bude okrenuta prema gore.
  4. Pecite na umjerenoj vatri 10 minuta dok krumpir ne potamni i ne postane hrskav s donje strane. Narežite ga na kriške i po želji poslužite s kruhom i hrskavom zelenom salatom.
Posjeti Gastro.hr