gastro postao
Krumpir u najslasnijem ruhu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 700 g krumpir, zreli
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 30 g maslac, slani
Priprema
- Ogulite krumpir i naribajte ga na krupnom ribežu. Istisnite višak tekućine i osušite krumpir papirnatim ubrusima te pospite solju i paprom.
- Zagrijte ulje i pola maslaca u tavi debelog dna. Pristavite krumpir i čvrsto ga pritisnite. Pecite ga, bez miješanja, na laganoj vatri 20 minuta dok krumpir ne potamni i ne postane hrskav s donje strane. Prebacite ga na tanjur i držite na toplom.
- Zagrijte ostatak maslaca na tavi. Kada se rastopi vratite pitu od krumpira u tavu tako da pečena strana bude okrenuta prema gore.
- Pecite na umjerenoj vatri 10 minuta dok krumpir ne potamni i ne postane hrskav s donje strane. Narežite ga na kriške i po želji poslužite s kruhom i hrskavom zelenom salatom.