Talijanski klasik carbonaru obogatite brokulom

Getty Images
Talijanski klasik u modernijoj verziji odličan je način da iskoristite brokulu.
Vidi originalni članak

Umjesto šunke stavite kobasice, a zdrava brokula savršeno će doći do izražaja u ovom brzom ručku. Odličan način za maskiranje brokule djeci koja će obožavati ovo jelo. A što je najbolje od svega, ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.

 

navalite! Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom

 

Potrebno vam je:

  • maslinovo ulje
  • kobasice
  • 3 jaja
  • 50 g parmezana
  • 300 g špageta
  • 1 glavica brokule
  • češnjak
  • po želji možete dodati pancetu i gljive

 

TAMAN GAVRILVIĆ Omiljena pašta: Tradicionalna carbonara


Priprema:

  1. U velikoj posudi zagrijte ulje i prepržite kobasice miješajući neprestano. Dodajte gljive i kuhajte da uvenu. U međuvremeno pomiješajte jaje sa sirom i začinite.
  2. Kuhajte tjesteninu prema uputama, zadnjih 5 minuta ubacite brokulu i ocijedite. Sačuvajte malo vode za carbonaru.
  3. Dodajte češnjak i pancetu ako želite kobasicama. Maknite posudu s vatre.
  4. Dodajte tjesteninu s brokulom kobasicama i češnjaku. Ubacite smjesu jaja i sira. Sve promiješajte da se sjedini. Nema potrebe da kuhate jer će se jaje prepeći, a dok je vruće sjedinit će točno koliko je potrebno da ostane kremasto.

Pospite sve parmezanom i uživajte.

Posjeti Gastro.hr