gastro postao
Talijanski klasik u modernijoj verziji odličan je način da iskoristite brokulu.
Umjesto šunke stavite kobasice, a zdrava brokula savršeno će doći do izražaja u ovom brzom ručku. Odličan način za maskiranje brokule djeci koja će obožavati ovo jelo. A što je najbolje od svega, ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.
Potrebno vam je:
- maslinovo ulje
- kobasice
- 3 jaja
- 50 g parmezana
- 300 g špageta
- 1 glavica brokule
- češnjak
- po želji možete dodati pancetu i gljive
Priprema:
- U velikoj posudi zagrijte ulje i prepržite kobasice miješajući neprestano. Dodajte gljive i kuhajte da uvenu. U međuvremeno pomiješajte jaje sa sirom i začinite.
- Kuhajte tjesteninu prema uputama, zadnjih 5 minuta ubacite brokulu i ocijedite. Sačuvajte malo vode za carbonaru.
- Dodajte češnjak i pancetu ako želite kobasicama. Maknite posudu s vatre.
- Dodajte tjesteninu s brokulom kobasicama i češnjaku. Ubacite smjesu jaja i sira. Sve promiješajte da se sjedini. Nema potrebe da kuhate jer će se jaje prepeći, a dok je vruće sjedinit će točno koliko je potrebno da ostane kremasto.
Pospite sve parmezanom i uživajte.