Tart od čičoka

Thinkstock
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 967

Potrebno vam je

  • 220 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g maslac, neslani
  • 5 kom jaje kokošje
  • 60 ml voda
  • 300 g čičoka
  • 150 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.75 šalica sir tilzit
  • 1.50 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 180 ml vrhnje za kuhanje
  • 2 mala žlica majčina dušica
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Izmiksajte brašno i maslac pa dodajte jaje i hladnu vodu. Umijesite tijesto pa utisnite u dno lima za pečenje. Izbodite vilicom. Stavite u zamrzivač 20 minuta i pecite 20-ak minuta na 200°c.
  2. Čičoke skuhajte na pari.
  3. U tavu dodajte luk pa prepržite. Preko tijesta stavite ribani sir, čičoke, grašak, luk i poprženu slaninu.
  4. Zalijte ostatkom jaja, vrhnjem i umakom od rajčice. Dodajte majčinu dušicu, sol i papar te malo promiješajte i pecite 50 minuta

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr