gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 967
Potrebno vam je
- 220 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g maslac, neslani
- 5 kom jaje kokošje
- 60 ml voda
- 300 g čičoka
- 150 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 0.75 šalica sir tilzit
- 1.50 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 180 ml vrhnje za kuhanje
- 2 mala žlica majčina dušica
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Izmiksajte brašno i maslac pa dodajte jaje i hladnu vodu. Umijesite tijesto pa utisnite u dno lima za pečenje. Izbodite vilicom. Stavite u zamrzivač 20 minuta i pecite 20-ak minuta na 200°c.
- Čičoke skuhajte na pari.
- U tavu dodajte luk pa prepržite. Preko tijesta stavite ribani sir, čičoke, grašak, luk i poprženu slaninu.
- Zalijte ostatkom jaja, vrhnjem i umakom od rajčice. Dodajte majčinu dušicu, sol i papar te malo promiješajte i pecite 50 minuta
Izvor Skuhatćute