Tart s gljivama

Ovaj tart je stvoren baš za gljivoljupce!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 241

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 200 g sir podravec
  • 5 g jaje kokošje
  • 1 čaša vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom šampinjoni (uzgojeni)

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite prema uputama na omotu i razvaljajte u dimenzije duguljastog lima za pečenje. obložite ga tijestom.
  2. Šampinjone ocijedite i narežite na ploške. krupno naribajte sir. Jaja istucite pa umiješajte kiselo vrhnje. Začinite solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom.
  3. Na pripremljeno tijesto rasporedite šampinjone, krupno ribani sir i prelijte smjesom od jaja. Pecite tart 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr