gastro postao
Ovaj tart je stvoren baš za gljivoljupce!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 241
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 200 g sir podravec
- 5 g jaje kokošje
- 1 čaša vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 mala žlica crvena paprika
- svježe mljeveni papar
- 1 kom šampinjoni (uzgojeni)
Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite prema uputama na omotu i razvaljajte u dimenzije duguljastog lima za pečenje. obložite ga tijestom.
- Šampinjone ocijedite i narežite na ploške. krupno naribajte sir. Jaja istucite pa umiješajte kiselo vrhnje. Začinite solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom.
- Na pripremljeno tijesto rasporedite šampinjone, krupno ribani sir i prelijte smjesom od jaja. Pecite tart 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute