Tart s tikvicama i pinjolima

Thinkstock
Uz ovaj recept ćete sigurno zavoljeti tikvice!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 778

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 400 g tikvice, zelene
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 100 g sir tilzit
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g pinjoli

Priprema

  1. Okruglu posudu za pečenje premažite uljem i obložite je korama. Višak kora ostavite kako biste ga mogli poslije utisnuti oko nadjeva. Posložene kore poprskajte uljem.
  2. Istucite jaja pjenjačom pa im dodajte vrhnje, mlijeko i ribani sir. Sve dobro izmiješajte te začinite solju i paprom. Smjesu prelijte preko kora.
  3. Tikvice dobro operite i narežite na tanke kolutiće. Posložite po vrhu nadjeva i sve pospite pinjolima koje ste popržili na tavi bez masnoće. Višak tijesta omotajte oko ruba nadjeva.
  4. Okrugli tart stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35-40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr