gastro postao
Uz ovaj recept ćete sigurno zavoljeti tikvice!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 778
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 400 g tikvice, zelene
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 4 kom jaje kokošje
- 100 g sir tilzit
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g pinjoli
Priprema
- Okruglu posudu za pečenje premažite uljem i obložite je korama. Višak kora ostavite kako biste ga mogli poslije utisnuti oko nadjeva. Posložene kore poprskajte uljem.
- Istucite jaja pjenjačom pa im dodajte vrhnje, mlijeko i ribani sir. Sve dobro izmiješajte te začinite solju i paprom. Smjesu prelijte preko kora.
- Tikvice dobro operite i narežite na tanke kolutiće. Posložite po vrhu nadjeva i sve pospite pinjolima koje ste popržili na tavi bez masnoće. Višak tijesta omotajte oko ruba nadjeva.
- Okrugli tart stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35-40 minuta.
Izvor Skuhatćute