Tava s mini okruglicama – ljetno jelo za svaki džep

Shutterstock Tava s mini okruglicama
Ljeti svi rado jedemo laganiju hranu. Ljetno povrće obiluje vitaminima, a sljubljivanjem različitih okusa pruža užitak u degustiranju
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe:

  • 150 g mini rajčica
  • 2 svežnja mladog luka
  • 1 svežnjić bosiljka
  • 6 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • sol i papar
  • 1 žlica ulja
  • 1 pakiranje gotovih okruglica (mesne ili od tijesta)
  • 150 g kozjeg sira

zamijesi... Domaće tortilje nije teško napraviti! A tako su ukusne...

Priprema:

  1. Mini rajčice operi, posuši i po želji prepolovi. Luk očisti, operi i nareži na 3 cm dugačke komade. Bosiljak operi, protresi i nasitno nasjeckaj. Umuti jaje s mlijekom, dodaj bosiljak pa posoli i popapri.
  2. Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Ulje zagrij u okruglom limu za pečenje pa prvo u njemu poprži okruglice, mini rajčice i luk. Zatim zalij mlijekom pomiješanim s jajima te ostavi da se malo zapeče. Razmrvi kozji sir vilicom i posipaj po jelu. 'Tortilju' peci u pećnici oko 15 min.
  3. Kad pečeno jelo izvadiš iz pećnice, odmah ga posluži. Uz njega posluži hrskavu zelenu salatu, primjerice kristalku. Uživaj u sljubljivanju različitih aroma!

Posjeti Gastro.hr