gastro postao
Ljeti svi rado jedemo laganiju hranu. Ljetno povrće obiluje vitaminima, a sljubljivanjem različitih okusa pruža užitak u degustiranju
Sastojci za 4 osobe:
- 150 g mini rajčica
- 2 svežnja mladog luka
- 1 svežnjić bosiljka
- 6 jaja
- 200 ml mlijeka
- sol i papar
- 1 žlica ulja
- 1 pakiranje gotovih okruglica (mesne ili od tijesta)
- 150 g kozjeg sira
Priprema:
- Mini rajčice operi, posuši i po želji prepolovi. Luk očisti, operi i nareži na 3 cm dugačke komade. Bosiljak operi, protresi i nasitno nasjeckaj. Umuti jaje s mlijekom, dodaj bosiljak pa posoli i popapri.
- Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Ulje zagrij u okruglom limu za pečenje pa prvo u njemu poprži okruglice, mini rajčice i luk. Zatim zalij mlijekom pomiješanim s jajima te ostavi da se malo zapeče. Razmrvi kozji sir vilicom i posipaj po jelu. 'Tortilju' peci u pećnici oko 15 min.
- Kad pečeno jelo izvadiš iz pećnice, odmah ga posluži. Uz njega posluži hrskavu zelenu salatu, primjerice kristalku. Uživaj u sljubljivanju različitih aroma!