Tijesto za cimet rolice koje se ne mora dizati

Yosep Sugirato/Unsplash Cimet rolice s tijestom bez kvasca
Odlične cimet rolice možeš napraviti za samo sat vremena!
Vidi originalni članak

Cimet rolice su uvijek dobra ideja, ali nisu najpraktičniji izbor. Tijesto s kvascem se mora dobro dignuti kako bi bilo mekano i pahuljasto, što može potrajati i po nekoliko sati. Na sreću, imamo ovaj zamjenski recept s praškom za pecivo! Tijesto možeš razvaljati odmah i rolice će biti gotove za otprilike sat vremena.

Sastojci su dostatni za 8 rolica koje možeš peći u kalupu za tortu promjera 24 cm.

 

dizano tijesto Još bolje cimet rolice s voćnim iznenađenjem

 

Tijesto za cimet rolice

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice sode
  • 50 g suncokretovog ulja
  • 180 g mlaćenice

 

Slatka peciva Mirisni pužići s lješnjacima raznježit će te na pragu blagdana

 

Postupak:

  1. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i sodu u jednoj posudi pa dodaj ulje i promiješaj.
  2. Postepeno ulij mlaćenicu, miješajući drvenom žlicom ili špatulom.
  3. Prebaci tijesto na pobrašnjenu posudu i mijesi dok ne bude glatko. 
  4. Razvaljaj tijesto u pravokutnik (cca 20 x 40 cm). Nadjeni nadjevom po želji i zarolaj.

Cimet rolice možeš rasporediti u kalup, pokriti folijom i čuvati u hladnjaku 24 sata. Tijesto također možeš zamrznuti prije pečenja na maksimalno 2 mjeseca.

 

Posjeti Gastro.hr