gastro postao
Odlične cimet rolice možeš napraviti za samo sat vremena!
Cimet rolice su uvijek dobra ideja, ali nisu najpraktičniji izbor. Tijesto s kvascem se mora dobro dignuti kako bi bilo mekano i pahuljasto, što može potrajati i po nekoliko sati. Na sreću, imamo ovaj zamjenski recept s praškom za pecivo! Tijesto možeš razvaljati odmah i rolice će biti gotove za otprilike sat vremena.
Sastojci su dostatni za 8 rolica koje možeš peći u kalupu za tortu promjera 24 cm.
Tijesto za cimet rolice
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice sode
- 50 g suncokretovog ulja
- 180 g mlaćenice
Postupak:
- Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i sodu u jednoj posudi pa dodaj ulje i promiješaj.
- Postepeno ulij mlaćenicu, miješajući drvenom žlicom ili špatulom.
- Prebaci tijesto na pobrašnjenu posudu i mijesi dok ne bude glatko.
- Razvaljaj tijesto u pravokutnik (cca 20 x 40 cm). Nadjeni nadjevom po želji i zarolaj.
Cimet rolice možeš rasporediti u kalup, pokriti folijom i čuvati u hladnjaku 24 sata. Tijesto također možeš zamrznuti prije pečenja na maksimalno 2 mjeseca.