Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje

Shutterstock
Iskoristi vikend za pripremu i uživanje u ukusnoj slastici od piškota, mascarponea i limuna...
Vidi originalni članak

Ako ti misli putuju prema proljeću, limunadi i osvježavajućim desertima, ovaj je tiramisu dobar kompromis. Priprema nije zahtjevna ni duga, a najteži je dio čekanje da se dobro rashladi.

Trebat će ti curd od limuna, koji lako možeš pripremiti kod kuće i koristiti ga kao nadjev za palačinke, vafle ili dodatak različitim tartovima.

 

marko bakes Čokoladni tiramisu desert je iz snova

 

Ovaj će tiramisu biti dovoljan za četveročlanu obitelj - i repete!

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 4 žlice bijelog ruma
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g piškota
  • 250 g mascarponea
  • 5 žlica curda od limuna
  • 2 velika jaja
  • 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Naribaj koricu oba limuna pa iscijedi sok.
  2. Pomiješaj sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostavi sa strane.
  3. Dublju četvrtastu posudu (cca 25 x 25 cm) obloži papirom za pečenje.
  4. Bjelanjke izmiksaj u snijeg. Izmiksaj i slatko vrhnje.
  5. Potom mikserom izradi mascarpone, preostali šećer, curd od limuna, dva žumanjka i koricu limuna.
  6. U smjesu s mascarponeom najprije umiješaj tučeno vrhnje, a potom i bjelanjke. Posluži se drvenom žlicom ii špatulom.
  7. Umoči piškote u pripremljenu mješavinu ruma, limunovog soka i šećera. Posloži dio po dnu posude pa premaži polovicom pripremljene kreme. Nastavi sa slojem natopljenih piškota i završi kremom.
  8. Zagladi kremu nožem, prekrij folijom i stavi u hladnjak na barem četiri sata.

Na vrh naribaj koricu limuna i posluži rashlađeno!

 

Nova slastica Upoznaj matchamisu, trendovsku verziju tiramisua!

Posjeti Gastro.hr