Tjestenina s bundevom

Kuhana tjestenina i meko bundevino meso recept su za gastronomski užitak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 622

Potrebno vam je

  • 500 g špageti
  • 400 g bundeva
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 50 g sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 8 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u dovoljno posoljene vode.
  2. Bundevino meso narežite na kocke pa ga u prikladnoj tavi popržite na maslinovom ulju. Sitno nasjeckajte sjemenke buče i oguljeni bijeli luk.
  3. Dodajte ih pirjanoj bundevi, zatim sve začinite solju i paprom (nekoliko sjemenki i malo bijelog luka prerezanih popola sačuvajte za ukrašavanje).
  4. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedite (nemoj ih isprati pod vodom) i dodajte ih u tavu s bundevinim mesom.
  5. Sve sastojke dobro promješajte i spojite sa začinima.

Kuhana tjestenina i meko bundevino meso recept su za gastronomski užitak

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr