gastro postao
Kuhana tjestenina i meko bundevino meso recept su za gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 500 g špageti
- 400 g bundeva
- 2 žlica ulje maslinovo
- 50 g sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 8 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tjesteninu skuhajte u dovoljno posoljene vode.
- Bundevino meso narežite na kocke pa ga u prikladnoj tavi popržite na maslinovom ulju. Sitno nasjeckajte sjemenke buče i oguljeni bijeli luk.
- Dodajte ih pirjanoj bundevi, zatim sve začinite solju i paprom (nekoliko sjemenki i malo bijelog luka prerezanih popola sačuvajte za ukrašavanje).
- Kuhanu tjesteninu dobro ocijedite (nemoj ih isprati pod vodom) i dodajte ih u tavu s bundevinim mesom.
- Sve sastojke dobro promješajte i spojite sa začinima.
Kuhana tjestenina i meko bundevino meso recept su za gastronomski užitak
Izvor Zdrava Krava