Tjestenina s inćunima

Jednostavan recept za ukusnu tjesteninu s filetima inćuna
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 468

Potrebno vam je

  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 režanj češnjak
  • 4 filet inćun
  • 700 g pelati
  • 1 šalica masline, crne
  • 2 žlica kapari
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 450 g špageti

Priprema

  1. Zagrijati veću količinu vode, posoliti i kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. U tavi zagrijati ulje i češnjak, dodati inćune pa ih usitniti vilicom. Dodati rajčice i dobro promiješati.
  3. Umiješati masline, kapare i pastu od rajčica, smanjiti vatru i kuhati dok se umak zgusne, povremeno miješajući.
  4. Al dente kuhanu tjesteninu procijediti, vratiti u posudu i odmah dodati umak pa dobro promiješati. Ponovno zagrijati na laganoj vatri pažljivo miješajući tjesteninu u posudi 1 minutu. Odmah servirati.
Posjeti Gastro.hr