gastro postao
Jednostavan recept za ukusnu tjesteninu s filetima inćuna
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 468
Potrebno vam je
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 režanj češnjak
- 4 filet inćun
- 700 g pelati
- 1 šalica masline, crne
- 2 žlica kapari
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 450 g špageti
Priprema
- Zagrijati veću količinu vode, posoliti i kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- U tavi zagrijati ulje i češnjak, dodati inćune pa ih usitniti vilicom. Dodati rajčice i dobro promiješati.
- Umiješati masline, kapare i pastu od rajčica, smanjiti vatru i kuhati dok se umak zgusne, povremeno miješajući.
- Al dente kuhanu tjesteninu procijediti, vratiti u posudu i odmah dodati umak pa dobro promiješati. Ponovno zagrijati na laganoj vatri pažljivo miješajući tjesteninu u posudi 1 minutu. Odmah servirati.