Tjestenina s pestom i mahunama

Napravite peso od bosiljka, pinjola i češnjaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 658

Potrebno vam je

  • 180 g list bosiljka
  • 60 g pinjoli
  • 2 režanj češnjak
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 3 žlica parmezan
  • sol
  • 360 g mahune zelene (mlade)
  • 450 g tjestenina s jajima
  • 80 g Azijski sir

Priprema

  1. Pomiješajte bosiljak, pinjole i češnjak u električnome mikseru. Miksajte dok sastojci ne budu dobro usitnjeni. Dok je mikser još uključen, polako dodajte maslinovo ulje. Prebacite smjesu u posudu i umiješajte naribani sir. Posolite.
  2. Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu i kuhajte mahune pet-sedam minuta. Dodajte tjesteninu i kuhajte još dvije minute. Ocijedite mahune i tjesteninu te sačuvajte oko 200 ml vode u kojem su se kuhale mahune i tjestenina.
  3. Dodajte nekoliko žlica vode od kuhanja u prethodno napravljen umak. Dodajte tjesteninu i mahune pa promiješajte. Poslužite s naribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr