gastro postao
Napravite peso od bosiljka, pinjola i češnjaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 658
Potrebno vam je
- 180 g list bosiljka
- 60 g pinjoli
- 2 režanj češnjak
- 100 ml ulje maslinovo
- 3 žlica parmezan
- sol
- 360 g mahune zelene (mlade)
- 450 g tjestenina s jajima
- 80 g Azijski sir
Priprema
- Pomiješajte bosiljak, pinjole i češnjak u električnome mikseru. Miksajte dok sastojci ne budu dobro usitnjeni. Dok je mikser još uključen, polako dodajte maslinovo ulje. Prebacite smjesu u posudu i umiješajte naribani sir. Posolite.
- Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu i kuhajte mahune pet-sedam minuta. Dodajte tjesteninu i kuhajte još dvije minute. Ocijedite mahune i tjesteninu te sačuvajte oko 200 ml vode u kojem su se kuhale mahune i tjestenina.
- Dodajte nekoliko žlica vode od kuhanja u prethodno napravljen umak. Dodajte tjesteninu i mahune pa promiješajte. Poslužite s naribanim sirom.
Izvor Skuhatćute