Tjestenina s tunom - omiljeni brzinski ručak

Thinkstock
Ova jednostavna tjestenina s tunom doista je jedan od klasika kojeg uvijek rado pripremamo.
Vidi originalni članak

Iako tuna iz konzerve nije najatraktivnija namirnica to ne isključuje mogućnosti koje ona pruža. Kombiniranjem raznih začina i povrća i tuna iz konzerve može zasjati u punom sjaju.

 

Nove kombinacije Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger

NAJBOLJI OBROK Proteinske tortilje s tunom i chia sjemenkama

 

Za 4 osobe trebat će vam:

  • 400 g makarona, kuhanih
  • 4 konzerve tune u biljnom ulju
  • 200 g maslina
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica papra
  • sol po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Kuhanu još toplu tjesteninu prebacite u posudu pogodnu za miješanje.
  2. Tunu iscijedite od ulja i dodajte tjestenini. Dodajte očišćene masline, ako želite, možete ih nasjeckati na kolutiće. Dodajte začine i sve dobro promiješajte.
  3. Zadnje dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Ako vam se čini suho, slobodno dodajte još maslinovog ulja.
  4. Ova tjestenina se može jesti topla a možete ju poslužiti i ohlađenu kao salatu.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr