Tjestenina sa slaninom i bundevom

Bundeva, ružmarin i slanina u kombinaciji mirišu na snažno, jesensko jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 31

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina penne podravka
  • 2 grančica ružmarin
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 kriška slanina suha, masna
  • 2 režanj češnjak
  • vrhnje kiselo (12% masti)
  • 300 g bundeva
  • maslac, neslani
  • parmezan
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Popržite trakice slanine dok ne postanu hrskave. Potom ih ocijedite na papirnatim ručnicima.
  2. Dinstajte luk na jednoj do dvije žlice maslinova ulja dok ne postane staklast. Dodajte ružmarin, popaprite i posolite, a zatim ubacite i zdrobljene režnjeve češnjaka.
  3. Tjesteninu skuhajte u puno slane vode, prema uputama s pakiranja. Ocijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Bundevu očistite i narežite na kockice. Skuhajte je u malo posoljene vode pa stavite u blender. Dodajte malo maslaca, soli, papar i malo mlijeka pa sve smiskajte.
  5. Zatim pire od bundeve i kiselo vrhnje dodajte u luk, sve dobro promiješajte i držite još kratko na laganijoj vatri dok se ne izjednači toplina.
  6. Bundevi dodajte tjesteninu i malo vode koje je ostalo od kuhanja tjestenine (tako da dobijete umak) i maknite sve s vatre. Trakice slanine servirajte na vrh i dodajte ribani parmezan prema želji.
Posjeti Gastro.hr