Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način

Stockfood
Fino, brzo i neodoljivo. Ova jednostavna tjestenina gotova je brže nego što možete zamisliti!
Vidi originalni članak

Svježi špinat, režanj češnjaka, malo čili papričice za jače arome i krušne mrvice stvorit će jednostavno, a tako ukusno jelo. Priprema vam neće oduzeti previše vremena te će ovaj ručak biti idealan za uživanje nakon dugog radnog dana. 

 

Jednostavan ručak Kremasta tjestenina s gljivama - klasik za svaki dan

 

Tjesteninu dodatno začinite limunovom koricom, parmezanom i svježim ili sušenim začinima poput peršina i vlasca. I to je sve, dobar tek!

 

brzo i jednostavno Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo

 


 

Potrebno vam je:

  • 500 g tjestenine
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 90 g krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 kom čili papričice
  • 2 žličica limunove korice
  • 150 g špinata
  • 50 g parmezana
  • Peršin, vlasac


Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi tako da bude al dente.
  2. Procijedite je pa stavite u tavu.
  3. U drugoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte žlicu ulja i na njoj propržite krušne mrvice.
  4. Dodajte sjeckani češnjak i čili te pirjajte, miješajući, još tri minute.
  5. Sklonite s vatre, umiješajte limunovu koru te posolite i popaprite.
  6. Tjestenini dodajte špinat i preostalo ulje te miješajte na laganoj vatri jednu minutu, dok špinat ne uvene.
  7. Dodajte peršin, vlasac i parmezan.
  8. Posolite i popaprite te lagano promiješajte da se sve sjedini.
  9. Pospite mješavinom proprženih krušnih mrvica i ostalih začina.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr