Recepti Tjestenina 09. studenoga 2024.

RECEPT DANA Kremasta tjestenina s gljivama

Tjestenina
12 MIN
22 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Tjestenina šampinjoni
Tjestenina s gljivama
foto: SHUTTERSTOCK
Brzo, jednostavno i ukusno - sve je to ova prefina kremasta tjestenina s gljivama!

U ona jednostavnija, a uvijek fina jela zasigurno ulazi i kremasta tjestenina na bazi vrhnja i omiljenih gljiva. Šampinjoni se mogu zamijeniti nekom drugom vrstom gljiva po želji (ili kombinacijom!), a želiš li pripremiti vegetarijansku verziju, iz sastojaka samo izbaci pancetu ili slaninu.

Za efektniji izgled jela, odličan odabir bit će zeleni ili crni rezanci. Uz ovu kombinaciju odlično će se složiti i timijan i vlasac, a želiš li dodatno začiniti ručak, tjesteninu svakako posluži uz čašu finog bijelog vina.

gljive, šampinjoni Možda vas zanima... Zašto iskusni chefovi ne peru gljive? Špajza tjestenina, pesto Možda vas zanima... TJESTENINA 8 pogrešaka kod kuhanja i kako ih izbjeći Recepti

 

šampinjoni | Author: Getty Images/Unsplash Šampinjoni foto: Getty Images/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Kremasta tjestenina s gljivama
12 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Tjestenina 450 g
  • Maslac 1 žlica
  • Šampinjoni 400 g
  • Panceta 100 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Bijelo vino 250 ml
  • Kiselo vrhnje 4 žlica
  • Parmezan 40 g
  • Listići svježeg peršina 2 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju. 


  2. Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri.


  3. Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak. Dinstaj i povremeno promiješaj. 


  4. Dodaj sitno sjeckanu slaninu. Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške.


  5. Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju. Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari.


  6. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre. Posoli i popapri prema ukusu.


  7. Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina. Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli.


  8. Makni s vatre i posluži toplo - s još malo parmezana. 


Isprobaj i ove recepte s gljivama...

Ravioli Možda vas zanima... Domaći ravioli u umaku od gljiva Recepti Možda vas zanima... Kremasti špageti s gljivama na najjednostavniji mogući način Recepti Galette s gljivama Možda vas zanima... Galette s gljivama - savršena za zimski brunch Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.