gastro postao
Tjesteninu skuhajte al dente, dodajte joj šampinjone, pancetu i svježi peršin, pa uživajte u genijalnom, sezonskom tanjuru za taj čas.
Kremaste špagete s gljivama možete pripremiti na super jednostavan način i uz tek nekoliko sastojaka. Važno je tek da koristite maslac, a želite li još bogatiji okus jela, umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti slatko vrhnje.
Također, umjesto pancete možete koristiti šunku ili neki drugi mesni dodatak koji imate pri ruci. Želite li da vaš umak bude nešto više ljepljiv i još mrvicu slasniji, dodajte mu i dvije, tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 200 g šampinjona
- 1 žlica vrhnja za kuhanja
- 2 jaja
- 1 žlica peršina
- 400 g špageta
- 200 g pancete
- sol
- svježe mljeveni papar
- 125 g parmezana
Priprema:
- Rastopite maslac na tavi pa na njemu pirjajte gljive.
- U drugoj posudi umutite jaja, vrhnje, parmezan, sol i papar.
- Skuhajte špagete u vreloj vodi.
- U tavu u kojoj ste pržili gljive stavite skuhane špagete i prelijte umakom od jaja te im dodajte prženu sjeckanu pancetu.
- Kuhajte dok se umak ne zgusne.
Dobar tek!