Fenomenalna torta od palačinki s jagodama

Thinkstock
Upotrijebite maštu i iskoristite palačinke za malo posebniji desert s jagodama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 271

Sastojci

  • džem od jagoda
  • 4 žumanjka
  • 125 g jagoda
  • 125 g borovnica
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice pšeničnog brašna
  • 2.50 dl mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 50 g maslaca

Za slađe ljeto Ultimativni hit: Palačinke s umakom od borovnica

 

Za 7 dl preljeva od jagoda

  • 250 g šećera u prahu
  • 1 čaša vode
  • 500 g jagoda
  • 45 ml likera

Vedran Bošković Slana torta od palačinki s blitvom

 

Priprema

  1. Umutite pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilijom. Postupno dodajte brašno i mlijeko pa lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Od tijesta stavljajte po jednu zaimaču na zagrijanu i maslacem premazanu tavu te pecite palačinke na umjerenoj vatri samo s jedne strane.
  2. Skuhajte sirup od šećera i vode, dodajte očišćene propasirane jagode i kuhajte još dok sok malo ne uvrije. Maknite s vatre pa kad se ohladi, umiješajte liker ili rum.
  3. Gotove palačinke slažite jednu na drugu premazujući jagodama i dodajući malo preljeva od jagoda. Prelijte ostatkom preljeva i poslužite. Ukrasite narezanim jagodama i borovnicama

NOVE VERZIJE Palačinke: Puno više od slatkog zalogaja

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr