gastro postao
Upotrijebite maštu i iskoristite palačinke za malo posebniji desert s jagodama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 271
Sastojci
- džem od jagoda
- 4 žumanjka
- 125 g jagoda
- 125 g borovnica
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice pšeničnog brašna
- 2.50 dl mlijeka
- 4 bjelanjka
- 50 g maslaca
Za 7 dl preljeva od jagoda
- 250 g šećera u prahu
- 1 čaša vode
- 500 g jagoda
- 45 ml likera
Priprema
- Umutite pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilijom. Postupno dodajte brašno i mlijeko pa lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Od tijesta stavljajte po jednu zaimaču na zagrijanu i maslacem premazanu tavu te pecite palačinke na umjerenoj vatri samo s jedne strane.
- Skuhajte sirup od šećera i vode, dodajte očišćene propasirane jagode i kuhajte još dok sok malo ne uvrije. Maknite s vatre pa kad se ohladi, umiješajte liker ili rum.
- Gotove palačinke slažite jednu na drugu premazujući jagodama i dodajući malo preljeva od jagoda. Prelijte ostatkom preljeva i poslužite. Ukrasite narezanim jagodama i borovnicama
Dobar tek!