Torta od ružmarina

Zanimljivu mediteransku tortu s medom od ružmarina pripremio je Marijo Čepek
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 785

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 kom vanilin šećer
  • 2 g prašak za pecivo
  • 150 g orah, suhi
  • 100 g med, vrcani

Priprema

  1. Listiće ružmarina odvojiti od grančice i samljeti sa šećerom u prahu. Odvojiti 1 jaje i 2 žumanjka te istući pjenasto sa pola količine ružmarina i šećera.
  2. U smjesu dodati med od ružmarina, ulje i rahlo umiješati oba brašna sa praškom za pecivo.
  3. Na kraju umiješati sjeckane orahe. Istresti u kalup od torte i peći 10 min. na 180 °C.
  4. Za premaz, preostala 2 bjelanjka istući s prstohvatom soli i preostalim ružmarinom i šećerom. Tortu izvaditi iz pećnice, premazati sa smjesom, vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta na 160 °C.

Izvor Marijo Čepek

Posjeti Gastro.hr