gastro postao
Zanimljivu mediteransku tortu s medom od ružmarina pripremio je Marijo Čepek
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 785
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g kukuruzno brašno ili krupica
- 100 ml ulje suncokretovo
- 1 grančica ružmarin
- 1 kom vanilin šećer
- 2 g prašak za pecivo
- 150 g orah, suhi
- 100 g med, vrcani
Priprema
- Listiće ružmarina odvojiti od grančice i samljeti sa šećerom u prahu. Odvojiti 1 jaje i 2 žumanjka te istući pjenasto sa pola količine ružmarina i šećera.
- U smjesu dodati med od ružmarina, ulje i rahlo umiješati oba brašna sa praškom za pecivo.
- Na kraju umiješati sjeckane orahe. Istresti u kalup od torte i peći 10 min. na 180 °C.
- Za premaz, preostala 2 bjelanjka istući s prstohvatom soli i preostalim ružmarinom i šećerom. Tortu izvaditi iz pećnice, premazati sa smjesom, vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta na 160 °C.
Izvor Marijo Čepek