Tortellini punjeni mesom boškarina na kremi od šparoga

Shutterstock
Iako ovo jelo zvuči kao nešto što je moguće pripremiti jedino u restoranu, odvažite se pripremiti ga kod kuće i uživajte u plodovima svoga rada
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 733

Tijesto za tortelline

  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica ulje maslinovo

Punjenje

  • 120 g boškarin
  • 1 kom luk ,crveni

Krema

  • 300 g šparoge, divlje
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Umijesite sve sastojke za tijesto u čvrstu smjesu i ostavite u hladnjaku na 30 minuta da se tijesto "odmori".
  2. Prepržite luk za punjenje i dodajte mljeveno meso boškarina pa pržite dok voda ne ishlapi. Začinite i ohladite.
  3. Tijesto izvaljajte na oko jedan mm. Izrežite kalupom krugove pa na sredinu stavite žličicu mesa i zatvorite u oblik tortellina.
  4. Napravite kremu. Šparoge narežite i kuhajte u kipućoj vodi od pet do šest minuta te ocijedite. U ocijeđene šparoge dodajte vrhnje i sol te sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
Posjeti Gastro.hr