Recepti 149 prikaza 07. listopada 2014.

Tortellini punjeni mesom boškarina na kremi od šparoga

Tortellini punjeni mesom boškarina na kremi od šparoga
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako ovo jelo zvuči kao nešto što je moguće pripremiti jedino u restoranu, odvažite se pripremiti ga kod kuće i uživajte u plodovima svoga rada

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 733

Tijesto za tortelline

  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica ulje maslinovo

Punjenje

  • 120 g boškarin
  • 1 kom luk ,crveni

Krema

  • 300 g šparoge, divlje
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Umijesite sve sastojke za tijesto u čvrstu smjesu i ostavite u hladnjaku na 30 minuta da se tijesto "odmori".
  2. Prepržite luk za punjenje i dodajte mljeveno meso boškarina pa pržite dok voda ne ishlapi. Začinite i ohladite.
  3. Tijesto izvaljajte na oko jedan mm. Izrežite kalupom krugove pa na sredinu stavite žličicu mesa i zatvorite u oblik tortellina.
  4. Napravite kremu. Šparoge narežite i kuhajte u kipućoj vodi od pet do šest minuta te ocijedite. U ocijeđene šparoge dodajte vrhnje i sol te sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.