gastro postao
Iako ovo jelo zvuči kao nešto što je moguće pripremiti jedino u restoranu, odvažite se pripremiti ga kod kuće i uživajte u plodovima svoga rada
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 733
Tijesto za tortelline
- 2 kom jaje kokošje
- 200 g glatko brašno
- 1 prstohvat sol
- 1 žlica ulje maslinovo
Punjenje
- 120 g boškarin
- 1 kom luk ,crveni
Krema
- 300 g šparoge, divlje
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- sol
Priprema
- Umijesite sve sastojke za tijesto u čvrstu smjesu i ostavite u hladnjaku na 30 minuta da se tijesto "odmori".
- Prepržite luk za punjenje i dodajte mljeveno meso boškarina pa pržite dok voda ne ishlapi. Začinite i ohladite.
- Tijesto izvaljajte na oko jedan mm. Izrežite kalupom krugove pa na sredinu stavite žličicu mesa i zatvorite u oblik tortellina.
- Napravite kremu. Šparoge narežite i kuhajte u kipućoj vodi od pet do šest minuta te ocijedite. U ocijeđene šparoge dodajte vrhnje i sol te sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.