Tortica od naranče i čokolade

Naš bloger Dino Bebić pripremio je još jedan recept nepogrešive kombinacije namirnica - naranče i čokolada.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1512

Biskvit

  • 150 g maslac, neslani
  • 90 g šećer, u prahu
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 g oštro brašno
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 kom narančina kora

Krema od naranče

  • 2 dl vrhnje za šlag
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 list zelatina

Čokoladni mousse

  • 50 g tamna čokolada
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 dl vrhnje za šlag

Priprema

  1. Za biskvit je potrebno izmješati šećer i maslac, zatim dodati jaje pa brašno. Mješati dok smjesa ne postane glatka, onda je staviti u hladnjak na pola sata.
  2. Razvaljajte na debljinu 2-3 mm, formirati i peći 15ak minuta na 170 stupnjeva.
  3. Namočite želatinu u hladnoj vodi i otopite ju u soku od naranče na posve laganoj vatri ( ne smije prokuhati ).
  4. Kad se sok ohladi dodajte ga izmješanom slatkom vrhnju uz koricu naranče te stavite hladiti.
  5. Za čokoladni mousse stavite zagrijati vrhnje za kuhanje. Kad dođe do točke vrenja, maknite sa vatre i prelijte preko čokolade. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte par kapi likera od naranče te pomiješajte sa izmiksanim slatkim vrhnjem. Staviti hladiti.
  6. Kad se kreme ohlade, stavite ih u dresing vrećicu te ih fino aranžirajte između pečenog biskvita.
  7. Ukrasite sa filetiranom narančom i umakom.
Posjeti Gastro.hr