gastro postao
Naš bloger Dino Bebić pripremio je još jedan recept nepogrešive kombinacije namirnica - naranče i čokolada.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1512
Biskvit
- 150 g maslac, neslani
- 90 g šećer, u prahu
- 1 kom jaje kokošje
- 250 g oštro brašno
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom narančina kora
Krema od naranče
- 2 dl vrhnje za šlag
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 2 list zelatina
Čokoladni mousse
- 50 g tamna čokolada
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 2 dl vrhnje za šlag
Priprema
- Za biskvit je potrebno izmješati šećer i maslac, zatim dodati jaje pa brašno. Mješati dok smjesa ne postane glatka, onda je staviti u hladnjak na pola sata.
- Razvaljajte na debljinu 2-3 mm, formirati i peći 15ak minuta na 170 stupnjeva.
- Namočite želatinu u hladnoj vodi i otopite ju u soku od naranče na posve laganoj vatri ( ne smije prokuhati ).
- Kad se sok ohladi dodajte ga izmješanom slatkom vrhnju uz koricu naranče te stavite hladiti.
- Za čokoladni mousse stavite zagrijati vrhnje za kuhanje. Kad dođe do točke vrenja, maknite sa vatre i prelijte preko čokolade. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte par kapi likera od naranče te pomiješajte sa izmiksanim slatkim vrhnjem. Staviti hladiti.
- Kad se kreme ohlade, stavite ih u dresing vrećicu te ih fino aranžirajte između pečenog biskvita.
- Ukrasite sa filetiranom narančom i umakom.