Totalno drugačija piletina na australski način

Thinkstock
Isprobajte odličan recept za piletinu koja će sigurno postati redovita na vašem nedjeljnom meniju.
Vidi originalni članak

Budući  da se piletina peče u slatkastom umaku, s gljivama i sirom, nećete morati brinuti o prilogu. Uz ovaj komad mesa najbolje odgovara lagana miješana salata ili kuhano povrće, poput šparoga, cvjetače i brokule.

Ako ste iskusni u kuhinji i možete odraditi više stvari istovremeno, za pripremu će vam trebati samo pola sata - uključujući pečenje. Ovo je zaista brza opcija, a uživat ćete u svakom zalogaju.

Prisjetite se ljeta Pileći ražnjići s rajčicom i chimihurrijem

 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 2 žlice soli
  • 6 kriški slanine
  • 60 g senfa
  • 60 g meda
  • 60 g majoneze
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 100 g šampinjona
  • 200 g naribanog sira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

  1. Pileća prsa posolite s obje strane i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pecite slaninu na tavici dok ne postane hrskava. Prerežite svaki komad na pola.
  3. Pomiješajte senf, med i majonezu.
  4. Zagrijte ulje na tavici i pecite prsa do 5 minuta sa svake strane. Premjestite ih u posudu za pečenje, prelijte umakom, dodajte nasjeckane gljive i slaninu na svaki komad, a na kraju i naribani sir.
  5. Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i ostavite da odstoji nekoliko minuta. 

Servirajte s nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!

 

A nisu krušne mrvice! Znanstvenici otkrili tajnu savršene pohane piletine

 

Posjeti Gastro.hr