Savršeno sočna pečena patka s narančom

Thinkstock
Premažite patku medom, uljem i octem, unutar nje stavite naranču i sve zajedno zapecite. Da, i okus će biti savršen...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1504

Potrebno vam je

  • 2000 g patka, srednje masna
  • 80 g med, vrcani
  • 3 žlica vinski ocat
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 50 ml voda
  • sol

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 190°c. Očistite patku i razdvojite je na dijelove (ili ostavite u komadu) pa je natrljajte solju iznutra i izvana. Pomiješajte med, ocat i ulje te time premažite patku. Unutar patke stavite polovicu naranče.
  2. Namastite lim za pečenje pa stavite komade mesa (ili cijelu patku). Zalijte vodom, a tijekom pečenja premazujte mješavinom s medom i podlijtevajte s još vode. Nakon sat vremena oko patke stavite kriške preostale polovice naranče i pecite još sat vremena. izvadite i poslužite uz naranče.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr