gastro postao
Premažite patku medom, uljem i octem, unutar nje stavite naranču i sve zajedno zapecite. Da, i okus će biti savršen...
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1504
Potrebno vam je
- 2000 g patka, srednje masna
- 80 g med, vrcani
- 3 žlica vinski ocat
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 50 ml voda
- sol
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 190°c. Očistite patku i razdvojite je na dijelove (ili ostavite u komadu) pa je natrljajte solju iznutra i izvana. Pomiješajte med, ocat i ulje te time premažite patku. Unutar patke stavite polovicu naranče.
- Namastite lim za pečenje pa stavite komade mesa (ili cijelu patku). Zalijte vodom, a tijekom pečenja premazujte mješavinom s medom i podlijtevajte s još vode. Nakon sat vremena oko patke stavite kriške preostale polovice naranče i pecite još sat vremena. izvadite i poslužite uz naranče.
Izvor Skuhatćute