Tri boje čokolade

Torta za sve one kojima nikad nije dosta čokolade
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 612

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 100 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 100 g oštro brašno

Krema

  • 150 g tamna čokolada
  • 150 g čokolada, mliječna
  • 150 g bijela čokolada
  • 350 g mascarpone
  • 5 dl vrhnje za šlag
  • 3 list zelatina
  • 1.50 dl voda

Priprema

  1. Jaja i šećer pjenasto istucite, dodajte čokoladu rastopljenu s maslacem i dodajte brašno. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 160°c.
  2. Želatinu stavite u vodu da nabubri.
  3. Svaku čokoladu posebno rastopite na pari pa u nju dodajte otopljenu želatinu i mascarpone koji ste podijelili na tri dijela
  4. Svaku kremu dobro izmiješajte te dodajte tučeno slatko vrhnje. Stavite biskvit na pladanj za tortu pa na njega najprije stavite kremu s crnom čokoladom, zatim s mliječnom pa potom s bijelom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr