gastro postao
Torta za sve one kojima nikad nije dosta čokolade
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 612
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g čokolada za kuhanje
- 100 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 100 g oštro brašno
Krema
- 150 g tamna čokolada
- 150 g čokolada, mliječna
- 150 g bijela čokolada
- 350 g mascarpone
- 5 dl vrhnje za šlag
- 3 list zelatina
- 1.50 dl voda
Priprema
- Jaja i šećer pjenasto istucite, dodajte čokoladu rastopljenu s maslacem i dodajte brašno. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 160°c.
- Želatinu stavite u vodu da nabubri.
- Svaku čokoladu posebno rastopite na pari pa u nju dodajte otopljenu želatinu i mascarpone koji ste podijelili na tri dijela
- Svaku kremu dobro izmiješajte te dodajte tučeno slatko vrhnje. Stavite biskvit na pladanj za tortu pa na njega najprije stavite kremu s crnom čokoladom, zatim s mliječnom pa potom s bijelom.
Izvor Skuhatćute