Tuiles od badema - idealan dodatak svakoj slastici

Thinkstock
Osim što su divan dekorativni dodatak, keksići od badema vašim će desertima donijeti i fine, posve nove arome
Vidi originalni članak

Hrskavi prhki keksići od bademovog brašna bit će sjajan dodatak baš svakoj slastici. Keksići su tanki, a dok su još topli možete ih omotati oko štapića kako bi izradili tuljce koji će biti divna dekoracija kremastim desertima.

 

Za prste polizati Otmjena jednostavnost: Kremasti čoko desert

 

Začinite sladoled, mousse ili neki drugi desert u čaši na najljepši mogući način, a zatim baš svakog iznenadite divnim aromama badema.

 

Naprosto neodoljiv: Desert u čaši od kokosa i malina

 

Potrebno vam je:

  • 130 g bademovog brašna
  • 110 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 jaje
  • Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte bademovo brašno, sol i prašak za pecivo u posudi.
  2. U drugoj posudi pomiješajte maslac i šećer i izmiksajte.
  3. Dodajte jaje i vaniliju pa miksajte još kratko.
  4. Ubacite suhe sastojke i pripremite tijesto.
  5. Spremite ga u hladnjak na pola sata.
  6. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  7. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.
  8. Žličicom rasporedite smjesu i lagano je razmažite po površini kako bi keksići bili što tanji.
  9. Pecite oko osam minuta.
  10. Kada su gotovi, keksiće pustite da se odmore, a dok su još topli i meki možete ih zarolati oko štapića za ražnjiće kako bi dobili spiralni oblik ili pak ih ostaviti u komadu, poput čipsa.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr