gastro postao
Osim što su divan dekorativni dodatak, keksići od badema vašim će desertima donijeti i fine, posve nove arome
Hrskavi prhki keksići od bademovog brašna bit će sjajan dodatak baš svakoj slastici. Keksići su tanki, a dok su još topli možete ih omotati oko štapića kako bi izradili tuljce koji će biti divna dekoracija kremastim desertima.
Začinite sladoled, mousse ili neki drugi desert u čaši na najljepši mogući način, a zatim baš svakog iznenadite divnim aromama badema.
Potrebno vam je:
- 130 g bademovog brašna
- 110 g maslaca
- 120 g šećera
- 1 jaje
- Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
- Prstohvat praška za pecivo
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte bademovo brašno, sol i prašak za pecivo u posudi.
- U drugoj posudi pomiješajte maslac i šećer i izmiksajte.
- Dodajte jaje i vaniliju pa miksajte još kratko.
- Ubacite suhe sastojke i pripremite tijesto.
- Spremite ga u hladnjak na pola sata.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.
- Žličicom rasporedite smjesu i lagano je razmažite po površini kako bi keksići bili što tanji.
- Pecite oko osam minuta.
- Kada su gotovi, keksiće pustite da se odmore, a dok su još topli i meki možete ih zarolati oko štapića za ražnjiće kako bi dobili spiralni oblik ili pak ih ostaviti u komadu, poput čipsa.
Dobar tek!