Tuna: Najbolja je s vatre!

Thinkstock
Sočno i proteinima bogato meso tune, najbolje je pripremiti na gradelama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 975

Potrebno vam je

  • 2000 g tuna
  • 2 kom pomidor
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1.50 čaša ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica vinski ocat

Priprema

  1. Odreske tunjevine debele do 2 cm marinirajte u maslinovom ulju, vinskom octu, soli i papru najmanje dva sata.
  2. Rajčice izrežite u deblje ploške i posolite.
  3. Marinirane odreske od tunjevine pecite na vrelim gradelama s obje strane. Kada su gotove na svaku stavite plošku rajčice, također pečene na gradelama, blago zauljite maslinovim uljem.

Sočno i proteinima bogato meso tune, najbolje je pripremiti na gradelama

Posjeti Gastro.hr