Uljepšajte si dan ukusnim i zdravim prilogom

Thinkstock
Recept je osmislila autorica brojnih uspješnih kuharica i voditeljica emisije Barefoot Contessa -Ina Garten. Ako volite cvjetaču, njena jednostavna kombinacija iz pećnice će vas oboriti s nogu.
Vidi originalni članak

Jedna glavica cvjetače bit će dovoljna za četiri porcije, a priprema traje otprilike pola sata.  Predlažemo da ovaj odličan prilog  poslužite uz pileća prsa i uživate u laganom i zdravom ručku.

 

u duginim bojama Biste li probali ljubičastu ili narančastu cvjetaču?

 

Sastojci:

  • 1 cvjetača 
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 g naribanog parmezana
  • Sol, papar

Pripremi:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Oštrim nožem narežite cvjetaču na komade veličine centimetar.  
  3. Rasporedite komadiće na lim za pečenje, prelijte s tri žlice maslinovog ulja, posolite i popaprite. Pecite 15 minuta.
  4. Krušne mrvice prelijte sa žlicom maslinovog ulja, pospite preko cvjetače i pecite još desetak minuta dok ne poprimi lijepu smeđu boju. 
  5. Na kraju po cvjetači rasporedite parmezan i vratite u pećnicu na minutu kako bi se otopio. 

Želimo vam dobar tek!

Posjeti Gastro.hr