gastro postao
ukusna krem juha od cvjetače, knedlica i mesa, najbolje je jelo na žlicu!
Neodoljivo kremasta juha koju možete jesti žlicom, ali možete u nju umakati i kruh, upravo je ono što vam treba nakon napornog dana ili kada želite skuhati ručak koji ćete pojesti "odjednom".
Cvjetača je sjajno povrće za zimske krem juhe, a dodatak piletine je savršen dodatak proteina koji će ovaj obrok učiniti upravo savršenim.
Poslužite toplo s komadom finog hrskavog kruha i dopustite da vas osvoji ova predivna juha!
Sastojci:
- 500 g cvjetače
- 2 mrkve
- 450 g pilećih prsa
- 2 l pilećeg temeljca
- Sol i papar
- Za knedle: 2 jaja; 60 g brašna; prstohvat soli
Priprema:
- Zakuhati temeljac pa dodati cvjetaču natrganu na cvjetiće i mrkvu narezanu na kolutiće; kuhati 5 minuta pa dodati piletinu narezanu na kockice
- Dok se juha kuha, pripremiti knedle (žličnjake): pomiješati brašno, jaja i sol pa žlicom vaditi pripremljeno vlažno tijesto i stavljati ga u juhu
- Kuhati još nekoliko minuta dok tijesto i piletina nisu kuhani
- Poslužiti toplo
Dobar tek!