Recepti 10. ožujka 2017.

Okus koji će vas rastopiti: Juha s cvjetačom i piletinom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
ukusna krem juha od cvjetače, knedlica i mesa, najbolje je jelo na žlicu!

Neodoljivo kremasta juha koju možete jesti žlicom, ali možete u nju umakati i kruh, upravo je ono što vam treba nakon napornog dana ili kada želite skuhati ručak koji ćete pojesti "odjednom". 

Cvjetača je sjajno povrće za zimske krem juhe, a dodatak piletine je savršen dodatak proteina koji će ovaj obrok učiniti upravo savršenim.

Poslužite toplo s komadom finog hrskavog kruha i dopustite da vas osvoji ova predivna juha!

Sastojci:

  • 500 g cvjetače
  • 2 mrkve
  • 450 g pilećih prsa
  • 2 l pilećeg temeljca
  • Sol i papar
  • Za knedle: 2 jaja; 60 g brašna; prstohvat soli

Priprema: 

  1. Zakuhati temeljac pa dodati cvjetaču natrganu na cvjetiće i mrkvu narezanu na kolutiće; kuhati 5 minuta pa dodati piletinu narezanu na kockice
  2. Dok se juha kuha, pripremiti knedle (žličnjake): pomiješati brašno, jaja i sol pa žlicom vaditi pripremljeno vlažno tijesto i stavljati ga u juhu
  3. Kuhati još nekoliko minuta dok tijesto i piletina nisu kuhani
  4. Poslužiti toplo

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.